Nasıl Kilo Alınır? Nasıl Kilo Verilir?

00:01 Unknown 0 Comments


zayıflama zayıf
Kilo Vermek
Birçok sağlık probleminin asıl kaynağı olan kilo vermek maalesef kilo almak kadar kolay değil. Bunun için çok kalori yakmalı, az kalori almalısınız. Ve buna karşın pek çok yerde karşılaşabileceğiniz hızlı kilo verme, yiyerek kilo verme gibi teknikler çoğunlukla hiçbir işe yaramaz. Eğer mümkün olan en hızlı ve sağlıklı şekilde kilo vermeye çalışıyor iseniz aşağıdaki uzman tavsiyeleri işinizi kolaylaştırabilir.

• 1 hafta boyunca yediğiniz yiyecekleri ve verdiğiniz kaloriyi bir yere not alın. Bunu yapanlar yapmayanlara göre %15 daha fazla kilo verirler.

• Bir North Carolina üniversitesinin yaptığı araştırmaya göre öğrenci ve çalışanlar en fazla kaloriyi hafta sonları almakta. Bu iki gün boyunca alkol, sigara, kızartma, sos, cips ve yağ gibi şeylerden uzak durmanızda büyük fayda var.

• Gün içinde 1 saat daha az televizyon izleyin ve daha az bilgisayar başında oturun. 80 denek üzerinde yapılan çalışmalara göre gününün büyük çoğunluğunu bilgisayar ve televizyon başında geçirenler çok daha fazla ve sık öğünler ile besleniyorlar. Bunun yerine biraz dışarı çıkın ve hava alın.

• Mideniz yediklerini öğütene kadar yeni atıştırmalarda bulunmayın. Stres, sinir, alışkanlık gibi durumlar zararlı ve faydasız yiyecek tüketimini tetikler ve bu kilo almanızın en önemli nedenlerinden birisidir. Eğer belirli bir yiyeceğe hasret çekiyor iseniz bu açlık değil zamanla kazandığınız yeme alışkanlığıdır. Kendinize hakim olmayı öğrenmeye çalışın.

• Mavi renge bakın ! Neden hiçbir restoranın mavi olarak dekore edilmediğini düşündünüz mü ? Hatta tüm fast-food zincirleri kırmızı temalıdır. Çünkü mavi renk psikolojik olarak iştahı keser. Eğer öğünlerinizde mavi tabak, mavi masa örtüsü hatta mavi elbise tercih ederseniz siz de bunun faydasını görenlerden olursunuz. Ayrıca bunun ters etkisini görmemek için kırmızı ve turuncu tonlarından kaçınınız.


kas yapmak,
Kilo Almak
Tüm dünyanın büyük bir bölümünün ortak problemi kilo vermek iken siz kilo almayaçalışanlardansanız çok küçük ve şanslı bir grubun içerisindesiniz demektir. Çünkü diğer birçok insan bu terazinin diğer ucunda.

Fakat bazı insanlar için sahip oldukları ideal kiloyu korumak ya da sağlıklı olarak kilo almak gerçekten zor olabilir. Kilo alma nedeniniz ister sağlık problemleri olsun, ister vücut geliştirme çalışmaları olsun, isterse de sıskalıktan kurtulmak için olsun öncelikle iştah eksikliği probleminizden kurtulmalısınız.

Yapılan araştırmalara göre zayıf ve dayanıksız olmaktansa çok az kilolu ve güçlü bağışıklık sistemi daha iyi olabiliyor.

Fakat herhangi bir açık büfeye girip çıkmayarak ya da çok aşırı sağlıksız besinler ile kilo almak bel çevresinde faydasız, aksine zararlı yağdan başka bir şey getirmeyecektir.

Doğru kilo almak için sadece doğal ve sağlıklı besinler ile beslenin !

Unutmayın ki doğru yollarla kilo almak kalori açısından zengin besin içeriği gerektirdiği gibi tüketilen besinin sağlıklı olmasını da gerektirir. Bu kural her zaman geçerli.

Yağ, şeker, ve bu gibi abur cubur yani boş gıdalar ile aldığınız kaloriler size sağlıklı kilo değil, kanser tehlikesi taşıyan kilo getirir.

Burada asıl amaç ağzınıza girecek olan her lokmanın vitamin, mineral, kalori ve diğer besin değerleri ile dolu olmasıdır.

Bahsedilen sağlıklı besinlere birkaç örnek:

Somon balığı: Bulabileceğiniz en iyi protein depolarından birisidir. İmkanınız var ise günde iki porsiyon tüketmeniz uygun olabilir.

Fırında meşe palamudu ve fındık: Eğer vejeteryan ve bunun doğal sonucu olarak zayıf iseniz  bu anti-oksidan deposu yiyecek sizin için idealdir.

Fıstık ezmesi: Size çok yüksek protein ve çok az kalori verir. Sabahları ekmeğin üzerine  sürerek yiyebilirsiniz.

0 comments: